poniedziałek, 11 lipca 2011

Stanowczo polecam: kulinarne felietony Mistrza Marka Brzezińskiego

Jeśli słuchacie popołudniami Trójki lub czytujecie tygodnik Angora, z pewnością kojarzycie osobę pana Marka Brzezińskiego - korespondenta tychże mediów we Francji, a obecnie studenta prawdopodobnie najlepszej szkoły kulinarnej na świecie - paryskiej Le Cordon Bleu. Dziś poniedziałek, zatem świeżutka Angora w kioskach, a w środku pobudzający maksymalnie kubeczki smakowe felieton o tysiącu sposobach przyrządzania mięs, a na deser... przepis na kotleciki jagnięce. Wszystko przeczytane od deski do deski.
Porywający styl, wyszukane receptury, opisy procesów powstawania  francuskich delikatesów że ślinka cieknie, humor i autoironia: oto przepis na tekst od którego trudno się oderwać. No i jeszcze te studia w Le Cordon Bleu. Też by się chciało, może kiedyś...
Link do archiwalnych Trójkowych audycji wraz z zapisem tekstowym felietonów: http://www.polskieradio.pl/9/Audycja/7754
Tygodnik Angora: http://www.angora.com.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz